İTALYA AKIŞI ( 25 OCAK 2015-8 ŞUBAT 2015 )

PROJE ÇALIŞMALARI

İTALYA Akışı Hazırlık Çalışmaları

29 Aralık 2014 tarihinde ev sahibi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İtalya akışı öncesi katılımcılara bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

İTALYA AKIŞI ( 25 OCAK 2015-8 ŞUBAT 2015 )

Bu Akışın Çalışma Programında Temel Olarak Şu 4 Bölüm Bulunmaktadır;

1-Kaynaştırma öğrencilerinin bulunduğu  meslek okulların ziyaret edilmesi –incelenmesi

2-Özel eğitim gerektiren bireylerin bulunduğu kurum ve merkezlerin ziyaret edilmesi –incelenmesi

3-Yetkili kişilerin özel eğitim ile ilgili yaptıkları bilgilendirme toplantıları

4-Çevre ve kültürel yaşamı tanımaya yönelik geziler

1-Proje Kapsamında İtalya Akışında Kaynaştırma Öğrencilerinin Bulunduğu  Meslek Okulların Ziyaret Edilmiş İncelenmiştir

Istituto di Istruzione Superiors Arrigo Serpieri okulu ziyaret edildi.Okulda mesleki eğitim verilmekte, okulun bölümleri; grafik, moda, metal, altın işlemeciliği gibi bölümler bulunmaktadır.

Okulda engelli öğrenciler normal öğrenciler arasında kaynaştırma eğitimi görmektedir.

Yetkililerin verdiği bilgiler; 104/1992 sayılı kanunun kendileri için özel eğitim konusunda bir milat olduğunu, kaynaştırma öğrencilerinin onlar için normal öğrencilerden farklı olmadığını, sınıflarda özel eğitim öğrencilerinin kontrolü için ders öğretmeninin yanı sıra  özel eğitim öğretmeninde bu çocuklara refakat ettiğini ve eğitimleriyle birebir ilgilendiğini belirttiler.

Çalışmalarının dünyaca benimsenen nitelikte olduğunu ve dünyada bu konuda en iyi olduklarını ifade ettiler.

Gözlemlerimiz sonucunda okulun fiziksel özellikle anlamında da  özel eğitim öğrencileri için uygun koşullara sahip olduğu,

Özel öğretim öğrencilerinin mezun olduklarında diğer öğrenciler gibi diploma almadıkları ancak performanslarını ifade eden katılım sertifikaları verildiği belirlendi.

Ev Sahibi Okulumuz  İstituto Tecnico Statale Per İl Turismo' Ya Bu Büyük Jestlerinden Dolayı Sonsuz Teşekkkürler

2-ÖZEL EĞİTİM MERKEZLERİNİN VE KURUMLARIN ZİYARET EDİLMESİ –İNCELENMESİ

Çok ağır derecede engelli bireyler ve örgün eğitim kapsamında okula devam edecek yaşı geçmiş olanlar, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği, daha çok gönüllü kişilerin çalıştığı merkezlerde eğitim almakta.Bu eğitimler daha çok günlük yaşam becerileri kazandırmaya ve kişileri sosyal hayatın içinde etkin kılmaya yönelik uygulanmaktadır.

DON ORİONE

3-YETKİLİ KİŞİLERİN ÖZEL EĞİTİM İLE İLGİLİ  YAPTIKLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

4-ÇEVRE VE KÜLTÜREL YAŞAMI TANIMAYA YÖNELİK GEZİLER

Yayın: 12.01.2016 - Güncelleme: 28.08.2023 15:38 - Görüntülenme: 927